Menu

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kurven

  Opdaterer din indkøbskurv

  cart-loader

  Fra p-skive til Ammeskiven

  14/12/15 12.11

  Vores datter blev for 10 år siden født 12 uger for tidligt. Med et barn på 950 gram blev det meget vigtigt at holde styr på amningen, og jeg kan huske at vi havde vores små gule sedler hvor vi skrev tidspunkt og bryst ned. Samtidig producerede min kone så meget mælk at der imellem amningerne også skulle pumpes mælk ud til at lægge på frost. Vi er nok ikke de eneste der har stået med den udfordring at holde styr på hvornår der sidst er ammet, når man er blevet vækket flere gange i løbet af natten.

  Her får du historien bag Ammeskiven som er opfundet af Ane Marie Fjelstrup.

  Der var en gang, en nybagt mor, som var meget glad for at amme sin søn -dag og nat, time ud og time ud -igen og igen og igen….

  Men hun var også ved at drive sin kære mand til vanvid, fordi hun hele tiden måtte spørge ”hvornår var det nu at jeg ammede sidst skat?” Hun kunne simpelthen ikke huske det (eller huske noget som helst andet for den sags skyld). Hun måtte skyde skylden på den kære ammehjerne, som efter utallige søvnløse nætter spillede hende et puds
  –især om natten var det altså svært, at huske om hun havde sovet 5 min. eller 3 timer og dermed om baby skulle sove videre eller ammes igen igen igen... Men den kære mand, som aldrig var sen til at finde en løsning til problemerne, drog straks ud i verden for at finde den perfekte løsning –og det blev –hold godt fast; 2 p-skiver fra den nærmeste benzin tank…
  Nu kunne mor helt selv holde styr på sine ammetider –og far kunne igen få ro til at sove.
  - og hjælpe med alt det andet ;-)
  - og de levede lykkeligt…

  Det her eventyr starter altså med min mands tur til en benzintank, for at afhjælpe en helt basalt udfordring for os som lille nye familie. Men vores eventyr sluttede bare ikke der. For vi endte simpelthen med, at starte et familiebaseret og familiedrevet firma med den mission, at hjælpe andre familier med samme amme-udfordringer som os. Efter utallige opfordringer fra sundhedsplejersker og jordemødre som kom i vores hus, og som synes idéen med p-skiverne var simpel og genial -blev idéen udviklet til et helt unikt og nu patenteret lille hjælpemiddel kaldt ”Ammeskiven”. Den hjælper med at holde styr på ammetiderne og kan nu også –på opfordring af de kloge jordemødre og sundhedsplejersker også registrere antal amninger i døgnet og brystside.

  -Og selvfølgelig har vi også lavet en App! ”BabyCourage” som ud over at kunne alt det som Ammeskiven kan –også fungerer som en digital og interaktiv udgave af barnets bog. Der hvor du gemmer alle minderne om dit barns første mange år.
  Ud over at køre statistik på amninger, flasker og bleskift mm. kan den også "dele" et barn med fx. bedsteforældre og babysittere. De kan så herefter dele informationer og indskrive milepæle samt uploade billeder på barnets væg. Man kan også hive alle informationer og billeder ud og eksportere til mail for fremtidig nostalgi. Men det har samtidigt været vigtigt for os, at udvikle det analoge produkt Ammeskiven. Den kan nemlig være en uundværlig ved registrering af amninger, brystside og antal amninger, da det ikke nødvendigvis er anbefalelsesværdigt, at bruge en lysende telefon om natten og genere baby med lys fra skærmen.
  Det er vigtigt for os at disse hjælpemidler ikke tager tid og opmærksomhed fra barnet, men tværtimod give forældrene mere overskud til at være nærværende med deres barn.
  Vi er som familie, er midt i et eventyr med at skabe noget nyt.
  -det er en rejse, det er vildt, det er hårdt –og det er helt fantastisk. Vi håber I kan lide noget af det vores eventyr er endt op med at skabe. Der er i alle fald fuld fart på udviklingen vores egen lille verden af idéer, som vi nu gerne vil dele jer og med resten af verden.

  Posted in Produkt nyheder By

  Mikkel Cort