Menu

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kurven

  Opdaterer din indkøbskurv

  cart-loader

  Grøntsagssmoothie og green juice

  14/12/15 10.23

  Et hypet emne i sundhedsverdenen er i øjeblikket ”green juice” - eller grøntsagssmoothies og grøntsagsjuice, som det også kaldes på dansk. Listerne over fordelene ved at inkludere en grøntsagssmoothie i en daglig rutine er uendelige, og man forstår hurtigt, hvorfor den helende væske får så meget opmærksomhed, som den gør.Bliv præsenteret for de positive aspekter ved at inkludere grøntsagsjuice i hverdagen og få lækre (og velsmagende) opskrifter på den fantastiske, nye ”superdrink”!

  Grøntsagssmoothie med international anerkendelse

  Grøntsagssmoothie er blevet præsenteret som en sand mirakelkomponent til en sund livsstil blandt adskillelige bloggere, youtubere og diætister. Søger man ”greenjuice” på det sociale videomedie Youtube, vil man få flere hundredetusinde resultater med folk, der priser den nye superdrink og fortæller om deres personlige resultater ved at inkludere grøntsagssmoothies og grøntsagsjuice i hverdagen.Flere fortæller om en forbedret hudtilstand og har desuden opnået et balanceret vægttab. Men først og fremmest er det de følelser, en grøntsagssmoothie fremmer, der forekommer som det mest revolutionerende og fantastiske for disse personer. Overskud, følelsen af velvære, klarhed og fokus er blot et lille udsnit af de positive virkninger, indtagelse af grøntsagsjuice har på den kropslige psyke, hvorfor det står klart, at drikken med god grund har fået international anerkendelse.

  Nem måde at inkludere grønt

  Selvfølgelig er grøntsager det bedste, man kan indtage – og det ved alle! Det kan dog være svært at integrere grønt i en hverdag, hvor fristelser er alle vegne. De fleste vil foretrække en burger over en grøn salat. Det kan tage tid at komme igennem en stor grøn salat, således at man bliver mæt. I stedet er det nemlig langt nemmere at indtage en masse tomme kalorier fra brød, pasta og lignende i løbet af dagen– både som mellemmåltider og hovedmåltider.Derfor er en grøntsagssmoothie et oplagt alternativ til folk, der ikke just jubler over grønne salater og masser af grønkål, da det både er hurtigere og nemmere at få de grønne komponenter ned igennem juice. 5 minutters indtagelse af grøntsagsjuice - og du har pludselig fået en god portion af den dagligt anbefalede mængde grønt!

  Grøntsagssmoothie har et lille men...

  Grøntsagssmoothie skal dog ikke ses som en decideret erstatning til ikke-blendede grøntsager, men er et fantastisk sundt supplement til den daglige indtagelse. Det er ALTID vigtigt at inkludere lidt grønt, om det så er en salat, et par gulerødder eller agurker, til de enkelte hovedmåltider. Vil man have en optimal sund hverdag, anbefales det, at halvdelen af tallerkenen skal være fyldt med grønt – resten er kød og fuldkornsprodukter (brune ris, brune pasta, etc). Drikker du samtidig green juice i løbet af dagen er du sikret fantastiske sundhedsfordele.

  Smagsfordomme

  Mange associere den grønne væske, som dog også har en tendens til at være orange, rød eller andre smukke farver alt efter valget af grøntsager, med bitterhed. En mundfuld blendede grøntsager lyder i hvert fald måske ikke så fantastisk appellerende. Men oftest er grøntsagssmoothie faktisk enormt velsmagende, da man altid inkluderer æbler og sommetider andre frugter som pærer og ananas.Så snart frugt er inkluderet vil bitterheden være reduceret drastisk, og man vil endda sommetider slet ikke kunne smage grøntsagerne. For de, der elsker smagen af grønt, er greenjuice jo bare den rene nydelse og ”treat” i hverdagen!

  Grøntsagssmoothie som måltidserstatning?

  Flere og flere kostvejledninger og diæter, der målsætter sig efter et ønske om vægttab, forslår, at man erstatter et helt måltid med et stort glas (minimum 0,5 liter) grøntsagssmoothie flere gange ugentligt for at ”rebooste” kroppen. Grøntsagsjuice som måltid er lavt på fedt, men stadig rigt på næringsstoffer, hvorfor man stadig vil få et energibehov dækket – i en kortere periode. Ud fra visionen om, at vægttab ikke sker, hvis man føler sig sulten dagen lang, anbefaler vi her på Helsehelse, at man fokuserer på em grøntsagssmoothie som et energiboost-komponent i form af mellemmåltider (og ikke hovedmåltider) i løbet af dagen. Mange oplever en lyst til sukker og saltrige mellemmåltider om eftermiddagen (og efter aftensmad). Her kan indtagelsen af en grøntsagssmoothie som alternativt mellemmåltid være en optimal mulighed for at stabilisere blodsukkeret og skabe klarhed i hjernen, hvilket giver fokus og kontrol over egne cravings.

  Fordelene ved grøntsagssmoothie

  Det er nemmere at optage næringsstofferne
  Det er nemmere for kroppen at optage alle næringsstoffer, når grøntsagerne er i ”juice” eller ”smoothie” form. Især i tilfælde af, at man har indtaget en masse junkfood igennem årerne og kroppen derfor ikke er fuldstændigt i stand til at optage rå, hårde grøntsager på optimal vis.

  En grøntsagssmoothie er hurtigere klar til at blive optaget af kroppens fordøjelsessystem – dette bevarer dog ikke mætheden, hvorfor greenjuice som måltidserstatning ikke er noget, vi anbefaler.

  Grøntsagssmoothie integrerer grøntsager på en nem måde
  Greenjuice gør det nemmere at integrere grøntsager i hverdagen. Mange finder det,som tidligere beskrevet, langsommeligt og kedeligt at skulle arbejde sig igennem en kæmpe tallerken med salat. Derfor er greenjuice en hurtig, effektiv og nem måde at indtage flere grøntsager på.

  Sikrer indtag af supergrøntsager
  Det er let at inkludere alle supergrøntsagerne; grønkål, spinat, selleri, spidskål, persille, youname it!

  Grøntsagsjuice kan gøre vægttabet større
  I en videnskabelig undersøgelse er det påvist, hvordan grøntsagsjuice medvirker til et øget vægttab – hvis hovedmåltiderne også er sunde vel og mærke.

  Undersøgelsen viste, at personer, der under et vægttabsprogram indtog grøntsagsjuice hver dag tabte flere kilo end personer, der ikke indtog grøntssagsjuice, ligesom de desuden også havde et højere indhold af vitamin C og potassium i deres diæt. Får kroppen rigeligt med næringsstoffer er der øgede chancer for vægttab.

  Anti-inflammatorisk og sygdomsforebyggende
  En element i hypen omkring grøntsagssmoothie går desuden på, at man via indtagelse af væsken vil opnå anti-inflammatoriske fordele. Kroppens celler reparerer og genbygger sig selv, hvorved man over tid vil kunne forebygge en række sygdomme. Især kræft er blevet blandt fokusemnerne, hvad gælder fordelene ved at indtage den helende væske.

  Hvordan laver man en grøntsagsjuice?

  De fleste af os har en blender (ja, de billige kan også bruges!) – og mere kræves faktisk ikke af redskaber til at lave greenjuice på en nem og enkel måde. Bemærk, at konsistensen bliver en smule mere tyk, når en blender bruges. Sørg for at hælde rigeligt med vand således at grøntsagerne er dækket i blenderen, og inkluder minimum 1 æble for en optimal juicekonsistens. Vil du opnå en ”ægte” greenjuice konsistens, er en rigtig juicer et mere luksuriøst valg, men bestemt også pengene værd. Det tager ikke mere end 3 minutter at lave en lækker juice på en sådan vidundermaskine, og du bliver aldrig træt af at bruge den!

  Opskrifter på grøntsagsssmoothie og grøntsagsjuice

  En grøntsagssmoothie er som tidligere beskrevet mere velsmagende end hvad de fleste først antager – hvis blot fokus lægges på at integrere en lille smule frugt og citronsaft i juicen. Herved vil bitterheden afhjælpes og smagsoplevelsen blive bedre.Tjek bare følgende (velsmagende og forfriskende) opskrifter på grøntsagssmoothie ud:

  Opskrift 1
  2 agurker
  4 selleri stilke
  1 håndfuld mynteblade
  Saft fra ½ citron
  1 æble

  Opskrift 2
  Cirka ¼ ananas
  1 agurk
  5 grønkålsblade
  Saft fra ½ citron

  Opskrift 3
  1 håndfuld spinat
  3 grønkålsblade
  3 selleri stilke
  Saft fra ½ citron
  Goji bær
  1 æble

  Opskrift 4
  ½ hoved Romainsalat
  1 håndfuld spinat
  2 grønkålsblade
  1 håndfuld persille
  Saft fra ½ lime
  1 æble

  Opskrift 5
  1 appelsin
  ½ agurk
  3 selleri stilke
  Saft fra ½ citron
  1 æble

  Opskrift 6 - vores favorit
  Masser af grønkål
  3 kiwier
  1-2 æbler
  Ingefær

  Posted in Artikler By

  Mikkel Cort