Menu

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kurven

  Opdaterer din indkøbskurv

  cart-loader

  Tæller du kalorier?

  14/12/15 12.22

  Jeg har aldrig talt kalorier. Jeg har aldrig haft brug for at tælle kalorier, da jeg tidligere kunne spise og drikke hvad jeg havde lyst til ude at tage på. Jeg er 176 høj og vejede tidligere 76kg. så jeg er hvad man kalder slank af bygning.
  (jeg vejer i dag 72kg. efter jeg er startet på "fit på 100 dage".
  Jeg havde tidligere hårdt fysisk arbejde i byggebranchen og røg 30 cigaretter om dagen.
  Det sluttede i 2008 hvor jeg satte mig bag skrivebordet og begyndte at passe webshoppen her. Jeg vejer stadig nogenlunde det samme, men skulderne er blevet smallere og overarmene tyndere, og har åbenbart placeret sig som en "badering" i stedet for.

  Nu har jeg været på Anne Bech's kur/livsstilsændring siden årsskiftet. Min kone og jeg går i fitnesscenter 5 gange om ugen hvor vi laver forskellige former for motion som løbebånd, crosstrainer, vægtløftning, og i dag en times bodypump. Vi er ved at være i god form, men har undret os over at vi er begyndt at gå "sukkerkolde". Vi spiser sundt og træner, men lige pludselig midt på dagen kan vi gå fuldstændig ned med flaget.

  Hvorfor nu det? spiser vi forkert, eller får vi for få kalorier? Som sagt har jeg aldrig talt kalorier, men tænkte at det kunne være sjovt at se hvor mange kalorier der egentligt røg indenbords i løbet af en dag.

  Jeg har lavet en beregning af mit kalorie behov på slankedoktor - du kan selv prøve her
  Set ud fra min alder, vægt, højde og aktivitetsniveau skal jeg spise ca. 2850 kcal.
  Hvis jeg ikke dyrker sport skal jeg spise 2040kcal.
  Da jeg regnede ud hvor mange kalorier jeg egentligt fik om dage var jeg ikke overrasket over at jeg gik sukkerkold.
  Siden jeg startede på Fit på 100 dage har jeg ligget på ca. 1500 kcal.

  Når jeg f.eks. giver den gas på crosstraineren forbrænder jeg 700-750kcal. på en time, hvilket er halvdelen af mit daglige kalorie indtag. I starten gik det fint, men der tog jeg også kun 15 min. på crosstraineren, men nu hvor formen er meget bedre og det bliver til en time uden problemer får jeg bare ikke nok benzin på tanken.

  Min kone og jeg er på ingen måde fanatiske omkring vores mad, men vi havde ingen ide om hvor mange kalorier vi indtog i løbet af en normal dag. Samtidig har det overrasket meget hvor stor betydning alle de små ting man går og spiser i løbet af dagen har når man ser på det samlede kalorietal.

  Dåse Cola 139 kcal Vand 0 kcal
  Snickers (60gr.) 293 kcal Gulerod 45 kcal
  Kanelsnegl 390 kcal Æble 70 kcal
  Drikke yoghurt 100 kcal Mandler (25gr.) 144 kcal
  Mc. Donald cheesburger 305 kcal
  Fransk hotdog 300 kcal
  Muslibar 150>400 kcal
  Popkorn (100gr) 350 kcal

  I dag kan man få app's til alle formål, så vi søgte lidt i appstore og fandt nogle forskellige app's som vi prøvede af. Vi har valgt at bruge Lifesum som vi syntes er super nem at arbejde med.

  Her har du en nem oversigt over hvad du har indtaget af kalorier ved de forskellige måltider, og kan se hvor mange kalorier du har tilbage for at nå dit mål. Her søger du nemt efter madtyper. Skriv f.eks. bolle og du vil få en lang liste over forskellige boller. Husk at søge på smør hvis du kom det på.

  Du kan også skanne stregkoden på varerne.

  Posted in Artikler By

  Mikkel Cort