Menu

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kurven

    Opdaterer din indkøbskurv

    cart-loader

    Den ægte kanel - Kassia eller Ceylon?

    14/12/15 13.08

    Kanel indeholder kumarin som iflg. EU kan skade vores lever i for store mængder.
    Grænseværdien for kumarin er 15mg. Pr. kg.
    Kassia kanel indeholder mere kumarin end ceylon kanel.
    Kager som bliver bagt i juleperioden betragtes som ”traditionsbageri” og må derfor indeholde 50mg.pr.kg.

    Du kan læse mere om de skadelige virkninger af kumarin her - Hvorfor er der kanel i alting til jul og er det skadeligt?

    Fødevarestyrelsen tog tidligere i år nogle stikprøver hos forskellige bagere og fandt ud af at nogle kanelsnegle overskred EU's grænseværdi. Bagerne skal nu have bedre styr på hvor meget kanel de komme i snegle og kanelstænger.

    Når man kigger på krydderihylden i danske hjem vil man typisk finde kassia kanel som de fleste danskere betragter som ægtekanel.
    Lavede man en blindtest ville de fleste svare at kassia er den ægte kanel, og det er simpelthen fordi det er den type som er mest udbredt pga. af sin sødme og runde smag. Det betyder ikke at du nu skal vælge den ægte næste gang du bager med kanel da du nok vil blive skuffet over at kanelsneglen ikke smager af kanel mere.

    Men er kassiakanel den ægte vare?
    Nej – den ægte kanel er Ceylon og kommer fra Sri Lanka.

    Ceylon kanelen er ikke lige så kraftig i smagen, men er fantastisk at bruge til madlavning.

    Posted in Tips By

    Mikkel Cort