Menu

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kurven

  Opdaterer din indkøbskurv

  cart-loader

  Lidt om depressioner

  14/12/15 12.25

  Depression er et stigende problem, og hos mange er den tilbagevendende. Arvelige tendenser kan spille en rolle, men der er mange andre ting, som kan være med til at udløse depressioner. Store belastninger, fx et tab af et barn, eller partner, skilsmisse, dødsfald, kritisk sygdom og stress. Hos kvinder har hormonbalancen også en stor indflydelse. Desuden viser undersøgelser at for lavt stofskifte, også har indflydelse på depression. Der er en nedsat mængde af forskellige hormoner/signalstoffer, først og fremmest serotonin og noradrenalin. Produktionen af disse stoffer er blandt andet afhængig af kostens indhold af forskellige næringsstoffer og vitaminer, så sund kost er meget vigtigt også i forhold til depressioner.

  Læs mere >>

  Tæller du kalorier?

  14/12/15 12.22

  Jeg har aldrig talt kalorier. Jeg har aldrig haft brug for at tælle kalorier, da jeg tidligere kunne spise og drikke hvad jeg havde lyst til ude at tage på. Jeg er 176 høj og vejede tidligere 76kg. så jeg er hvad man kalder slank af bygning.
  (jeg vejer i dag 72kg. efter jeg er startet på "fit på 100 dage".

  Læs mere >>

  Galdesten kan ofte være et symptom på at man også har en mangelfuld fordøjelse. Det uheldige er, at megen føde går tabt i den dårlige fordøjelse og det giver et stort tab af livsvigtige mineraler og vitaminerne A, D, E og K. Samtidig får visse tarmbakterier frit spil til at formere sig hurtigt på grund af den delvist ufordøjede føde. Det skaber en overvægt af de tarmbakterier, som i forvejen trives lidt for godt af den vesterlandske livsstil. En dårlig fordøjelse og ubalancen i tarmfloraen udløser større mængder af gas, som desuden forårsager ubehag, dårlig ånde og ilde lugtende afføring.

  Læs mere >>

  Glykæmisk indeks

  14/12/15 12.06

  I de fleste sundhedsrelaterede kredse er der udbredt enighed om, at benyttelsen af det såkaldte “Glykæmiske Indeks” helt overordnet er rettet mod diabetespatienters kost. Men hvad er glykæmisk indeks? Og hvordan kan et generelt lavt glykæmisk indeks i kosten kunne supplere positivt til et samlet helbred - også hos raske personer? Det kigger vi nærmere på i dette indlæg.

  Læs mere >>

  Vegansk livsstil

  14/12/15 11.55

  Et meget kontroversielt emne i mediebilledet i øjeblikket er hvorvidt en vegansk livsstil med den kost dette indbærer, kan blive set som et tilstrækkeligt kostmål. Får vi alle de nødvendige stoffer, kroppen har brug for, hvis vi udelukkende lever af anti-animalske og plantebaserede produkter?

  Læs mere >>

  Fibre i kosten

  14/12/15 11.41

  I mange år er fiber blevet udlagt som en væsentlig ernæringskomponent (med et anbefalet 30 gram om dagen), der skal inkluderes i kosten for at opretholde eller opnå en sund og velfungerende krop. Alligevel viser undersøgelser, at fiber bliver nedprioriteret i madlavningen af mange danskere. Udover at mad med et rigt indhold af fibre først og fremmest er gavnligt for fordøjelsen, er der en lang række andre positive konsekvenser ved at øge indtaget af fibre. Er du blevet nysgerrig på, hvilke områder, dette drejer sig om? Og hvad er fibre og en fiberrig kost?? Læs mere i artiklen.

  Læs mere >>

  Den velkendte følelse af stress
  Det er efterhånden kendt for de fleste at stress og travlhed nærmest er obligatoriske følelser og tilstande i hverdagen. De fleste af os har svært ved at slippe udenom situationer og episoder i det daglige liv, hvor blodtrykket, psyken og det kropslige velbefindende sættes på prøve.

  Om det så er arbejde, bekymringer, livsrelaterede traumer eller familiebaserede konflikter, er den overvældende følelse af stress og uoverskuelighed næsten uundgåelig. Men er stressen blevet et så voldsomt problem, der gennemleves næsten hver dag for den enkelte, og hvor klare symptomer som hjertebanken, koldsved, indre uro, mavesmerter og hovedpine dominerer, er det på tide at stoppe op og finde løsninger!

  Læs mere >>

  Hvad er argan olie?

  14/12/15 10.25

  Hør hvad argan olie er og få historien bag den ikoniske olie fra Marokko og lær om alle fordelene ved at integrere den i den daglige madlavning samt i krops- og hårpleje.

  Argan olie er først de seneste år blevet vanvittigt populært blandt stort set alle skønhedsrelaterede brands i verden – også selvom olien allerede blev udvundet og ihærdigt brugt af marokkanske indbyggere for flere århundrede år siden. Olien, der udvindes af nødderne fra det sjældne argantræ, der udelukkende er hjemmehørende i tørkeområder i Marokko og Algeriet, har fantastiske multifunktionelle egenskaber. Rig på vitamin E og essentielle fedtsyrer, er olien som selvfølge blevet et oplagt produkt til at bremse aldringstegn, udglatte linjer og give hud og hår ultimativ fugt.

  Læs mere >>

  Grøntsagssmoothie er blevet præsenteret som en sand mirakelkomponent til en sund livsstil blandt adskillelige bloggere, youtubere og diætister. Søger man ”greenjuice” på det sociale videomedie Youtube, vil man få flere hundredetusinde resultater med folk, der priser den nye superdrink og fortæller om deres personlige resultater ved at inkludere grøntsagssmoothies og grøntsagsjuice i hverdagen.

  Læs mere >>

  Hvad er hvedegræs? Som navnet antyder, er det en plantebaseret vare og en underart af en græsfamilie. Hvedegræs tilbydes først og fremmest igennem juice eller pulverkoncentrat. Hypen omkring denne specielle græssort går på dens helende effekter og vitaminrige egenskaAnkerber, hvorfor man i sundhedsverdenen – med god grund – ser hvedegræsprodukter alle vegne. Læs med i artiklen og få inspiration til, hvordan du inkluderer den fantastiske superfood i din hverdag!

  Læs mere >>

  Der er mange holdninger til mørkchokolade og det kan være svært at finde rundt i det hele. Vi prøver her at skabe et overblik over hele situationen.

  Læs mere >>

  Ny viden om chili

  14/12/15 10.19

  Er du på udkig efter en ny og mere effektiv vægttabsmetode, der kan skabe vedvarende resultater, har vi måske svaret i denne artikel. Meget aktuelle undersøgelser viser nemlig, at den kendte chili frugt - i forbindelse med ethvert ønsket vægttab, sætter forbrændingen igang og derved lettere "smelter" fedtet ved træning og workouts. Ja, du hørte rigtigt! Ved forbrænding smelter/fordamper fedtet, hvis alle andre energidepoter er brugt. Så snart forbrændingsprocessen sættes i vejret, vil målresultaterne ligeledes ske hurtigere, hvilket jo oftest kun er et plus på den konto. Chili kan, når alt kommer til alt, være den nye super food, der i modsætning til de fleste diæter og madplaner, rent faktisk VIL kunne føre til vægttab på en langt mere effektiv og holdbar måde ved fortsat indtagelse.

  Læs mere >>

  Hundredevis af nye sødestoffer, syntetiske som naturlige, har set dagens lys indenfor de sidste årtier. Markedet er større end nogensinde før og hypen omkring disse velvirkende alternativer til raffineret sukker er voksende. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at det almindelige ”hvide sukker”, langt de fleste af os er bekendt med, er en sand sundhedsfare i det moderne samfund. Derfor er sødestoffer en fantastisk mulighed for at undgå det skadelige sukker uden at skulle sige helt farvel til søde aromaer i desserter og snacks. Læs med her, hvor vi sætter fokus på det naturlige sødestof stevia samt de unaturligt- og kunstigt fremstillede sødestoffers negative virkning på den kropslige balance. Find desuden lækre opskrifter på skønne smoothies, kager og desserter med stevia– helt fri for raffineret sukker.

  Læs mere >>

  Alt om tang i kosten

  11/12/15 13.57

  De fleste kender tang som en vigtig komponent i sushi, men den grønne undervandsplante er meget mere end et friskt indslag til ris og rå fisk. Fyldt til randen med vitaminer og mineraler, hvor især B12 er dominerende, står tang ernæringsmæssigt stærkt. Den nye "superfood" er at finde alle vegne og bliver især omtalt i videnskabelige undersøgelser, der påpeger en række helbredsmæssige fordele ved den havbaserede plante. Læs med her, hvor vi dykker ned i fakta og fordele, ligesom du til sidst i artiklen vil kunne finde produkter samt opskriften på den perfekte, japanske tang-salat!

  Læs mere >>

  Alt om fiskeolie

  08/12/15 14.46

  Man skal ikke lede ret længe, før unaturlige vægttabs-supplementer dukker op på markedet af sundhedsprodukter. Efterspørgslen har de seneste årtier været voksende indenfor disse ”stofskifteboostere” i sammenhæng med ønsket om, at vægttab ikke kan ske hurtigt nok. Men de personer, der forsøger sig med sådanne piller, oplever oftest en række ubehagelige sideeffekter såsom angstpræget nervøsitet, ængstelighed og rastløse fornemmelser i ben og arme.

  Læs mere >>