Menu

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kurven

  Opdaterer din indkøbskurv

  cart-loader

  Ramt af stress? Prøv meditation og aromaterapi

  14/12/15 10.26

  Den velkendte følelse af stress

  Det er efterhånden kendt for de fleste at stress og travlhed nærmest er obligatoriske følelser og tilstande i hverdagen. De fleste af os har svært ved at slippe udenom situationer og episoder i det daglige liv, hvor blodtrykket, psyken og det kropslige velbefindende sættes på prøve.

  Om det så er arbejde, bekymringer, livsrelaterede traumer eller familiebaserede konflikter, er den overvældende følelse af stress og uoverskuelighed næsten uundgåelig. Men er stressen blevet et så voldsomt problem, der gennemleves næsten hver dag for den enkelte, og hvor klare symptomer som hjertebanken, koldsved, indre uro, mavesmerter og hovedpine dominerer, er det på tide at stoppe op og finde løsninger!

  Træt af tanken om livsstilsændring?

  Er du træt af alle de uendelige lister af ting, du kan leve op til for at mindske stress, og føles det uoverskueligt at forsøge med en drastisk livsstilsændring i forhold til motion og kost?
  Så kan vi fortælle dig, at der heldigvis er andre alternativer derude, der kan give dig den altafgørende afslapning og ro, kroppen behøver for at takle de fysiske og psykiske problemer, der oftest ligger som konsekvenser af at have stress.

  Råd mod stress

  Først og fremmest er det selvfølgelig altafgørende, at du tager et skridt væk og ser på hvilke områder i hverdagen, der er resulterende i de forekommende følelser af stress. Først når du realiserer og indser, hvad du kan ændre på, er der mulighed for at komme videre. Problemer kan dog i denne sammenhæng opstå i forbindelse med stressens indflydelse på det psykiske overblik – det kan nemlig være svært netop at indse, hvilke faktorer, der fører til stressen, hvis man er midt i den altopslugende tilstand.

  Tag en pause, brug meditation mod stress og se indad

  Et godt råd til netop at skabe det altafgørende overblik og få et indblik i egen psyke samt hvad baggrunden for stressen egentlig udgøres af, er via meditation.

  Stop op – sæt minimum 10 minutter af i hverdagen til at lukke øjnene, tag dybe indåndinger og luk tankerne og bekymringerne ude. De første par gange,denne form for meditation mod stress udføres, kan det være yderst svært netop at tage kontrollen over de stressrelaterede tanker. Men udfører man rutinen regelmæssigt, hvor man i en kortere periode er alene med sig selv og fokuserer på vejrtrækning, vil man hurtigt opnå denne kontrol.

  I overstående forbindelse kommer overblikket ind i billedet – for når man først har fået kontrol over sig selv og de dertilhørende negative tanker, kan man begynde at finde RODEN i den stress, man er ramt af. Man kan med andre ord via meditation opnå en evne til at se hverdagen udefra – og finde frem til de negative situationer, der kan resultere i en ubalanceret, stressramt hverdag.

  Få overblik med meditation

  OVERBLIKKET over ens eget liv og evnen til at se tingene og sig selv udefra er altså især det, man vil kunne opnå gennem meditation mod stress og sådanne pauser.

  I meditationsprocessen er det selvfølgelig først og fremmest afslapningen og tankepausen, der er i fokus. Med tankepause menes en pause fra alle negative følelser, men samtidig også evnen til at tage imod disse under meditationen og derefter smide dem væk. Skubbes negativiteten væk har man nemlig samtidig realiseret, at disse tanker ikke er nødvendige at blive fyldt op af. De er psykisk skrald, der skal ud.

  Fjern stress ved at kombinere meditation og aromaterapi

  Olier er i flere årtusinderblandt andet blevet brugt til at skabe en afslappet følelse af at være i ét med sig selv, når de (i små doser og via opblanding med mere milde olier) masseres ind i huden eller bruges på anden måde til inhalation.

  Du tænker måske, at netop massage ikke er noget man kan udføre på sig selv, men der ligger rent faktisk i høj grad en positivitet i denne meditative tankegang.

  Oftest har stressramte enormt mange spændinger i maven samt i de resterende nedre muskler. Ved at lave cirkulære bevægelser med hænderne på disse olieindsmurte områder, vil man efterhånden kunne føle en fantastisk lettende afspænding.

  Ligeledes kan man selv - med positiv virkning - massere nakken med olier og langsomt arbejde sig op mod de oftest meget spændte kæbemuskler. Undersøgelser viser, at kæbe- og nakkemuskler er de områder, vi spænder mest i,i stressrelaterede situationer. Kæbespændinger kan som følge af stress også foregå ubevidst om natten, hvorfor man kan føle sig meget stram og stiv omkring kæbeområdet i løbet af dagen. I mange tilfælde skabes en kædereaktion som følge af disse spændinger, der kan resultere i svær hovedpine og migræne.

  Masseres overstående muskler blidt med olie hver dag, eventuelt i forbindelse med en meditationspause, normaliseres spændinger over tid og musklerne vil i højere grad slappe af, når de ikke bruges aktivt.

  Duftens kraft – og Helsehelses eget udvalg!

  Massage via æteriske olier kan have enormt positiv indflydelse på de psykologiske stresstilstande. Især lavendelbaserede olier har vist sig at have en afslappende virkning – både på muskler og psyke.
  Ligeledes er Japansk Pebermynteolie, enormt spændingsreducerende og har både en varmende og kølende virkning på huden.

  Alternativt til massage med æteriske olier er det også muligt at hælde et par dråber af olien i et varmt karbad, hvor man således inhalerer de naturlige dufte, der integreres i dampene.

  Find endvidere flere æteriske olier - her - vi har et stort udvalg her på Helsehelse fra Urtegaarden, Unique og Naturdrogeriget.

  Brug olierne i karbadet som en del af din aromaterapi, bland dem i en lækker bodycreme eller spred de fantastiske dufte i hjemmet via et par dråber i et kogende vandbassin i en skål eller lignende.

  Duftolier kan bruges under meditation mod stress

  Duftolier er ligesom æteriske olier velegnede til spredning af afslappende, skønne dufte i hjemmet. Er du forelsket i blomsters magiske duft, er vores udvalg af duftolier oplagt at tage et kig på. Dufte af violer, roser, orkideer og liljekonvaller er blandt andet at finde i Helsehelses sortiment.

  Find et stort udvalg af duftolier - her

  Bemærk at disse olier ikke er velegnet til huden, men brug dem i stedet på anden vis i vasketøj, i varme vandbassiner til duftspredning i hjemmet eller ved hjælp af duftlamper/aroma lamper.

  Posted in Artikler By

  Mikkel Cort