Menu

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kurven

  Opdaterer din indkøbskurv

  cart-loader

  Low carb kur

  14/12/15 10.21

  Hver eneste dag introduceres vi for nye, anderledes og alternative diæter – læs eksempelvis et tidligere indlæg om 5 2 diæten her på bloggen eller søg ”alternative diet” på Google og du finder utallige kostplaner og anbefalinger af nye livsstile.

  Det kan være noget af en forvirrende jungle at bevæge sig ind i, når man sådan står og skal vælge en diæt. Der er dog en helt specifik kostvejledningsbaseret diæt, som eksperter og diætister altid vender tilbage til – nemlig den såkaldte low carb kur. Læs mere om dette diæt-vidunder i artiklen og få forhåbentligt et endegyldigt svar på, hvordan DU slipper af med de overflødige kilo og bliver sommerklar.

  Er low carb en slankekur uden kulhydrater?

  Low carb kuren er kort fortalt det, der er i de fleste kredse snakkes om, når det handler om sundhed og opbyggelse af en sund livsstil. Diæten bygger på en kost, der er lav på kulhydrater og i særdeleshed de dårlige af slagsen – dette gælder først og fremmest hvidt brød og pasta ligesom ris og kartofler og som anses for fedende kulhydrater, der holder fast på de sidste kilo.

  Stort set alle misundelsesværdige stjernekroppe, der eksempelvis ses hos skuespillerne Jennifer Aniston og Gwyneth Paltrow, sværger til en kost rig på proteiner og grøntsager, hvor kulhydrater til gengæld bliver drastisk nedprioriteret. Disse skuespillere betaler dog tusindvis af dollars på at have diætister, der kan hjælpe dem og holde dem på sporet vel og mærke. Men det behøver hverken at være kompliceret eller dyrt at integrere en low carb kur i hverdagen – og du behøver ikke en diætist til at fortælle dig, hvad du skal spise.

  Tænk mindre over din kur

  Hemmeligheden til en sund hverdag, hvor der er balance i kosten og ikke mindst et effektivt igangværende vægttab, er ikke at være fikseret på en slankekur uden kulhydrater, kalorierestriktion og generelt madindtag, men derimod blot at have nogle simple regler, der skal indlæres og følges. Ideelt er, at disse få regler skal kunne følges helt og aldeles ubevidst efter noget tid, hvor man således ikke længere tænker for meget, men har gjort det til vane at spise sundt. ”Tænk mindre – gør mere” er uden tvivl det bedste råd, man kan give i sammenhæng med en low carb kur. Herved er der nemlig lavere chance for at man løbende oplever perioder med overspisning og manglende selvkontrol. Kompliceres kosten og fylder mad for meget, er det med andre ord sværere at blive på sporet.

  De to low carb huskeregler

  Når du har det afklaret med dig selv, at mad ikke længere skal have kontrollen over dit liv, er det tid til at indlære et par regler, som du i sidste ende slet ikke behøver at tænke over – men blot integrere som almen vane; 1. low carb regel En hovedregel indenfor de fleste diæter og i særdeleshed den enkle low carb kur er , at grøntsagerne altid skal være den mest dominerende komponent i kosten. Fokuser altid på at have grøntsagerne til at fylde minimum halvdelen af den samlede portion på tallerkenen. Det idelle på en low carb kur er faktisk følgende princip: 2/3 grøntsager og 1/3 kød (i forhold til selve portionsopdelingen på tallerken)

  2. low carb regel Undgå følgende madvarer
  sukker i alle former (med undtagelse af frugt)
  hvede (hvidt brød og hvidt pasta)
  andre glutenrige kornsorter (rug, spelt)
  unaturlige sødestoffer (aspartam og lignende)
  ris og kartofler

  Kødet gør forskellen i din slankekur uden kulhydrater

  I en low carb slankekur handler det især om udrensning af affaldsstoffer i kroppen, men også opbyggelse af muskler er et vigtigt område. Til det bliver proteinindtagelse en vigtig fokusdel i diæten. Det er dog enormt vigtigt at spise økologisk kød i denne sammenhæng. Rummer kødet unaturlige kemikalierester fra gødning, vil kroppen skulle bruge yderligere energi på at komme af med disse affaldsstoffer i stedet for at opbygge muskulatur. Så brug lige de ekstra kroner på at købe økologisk kød.

  Anbefalet kød er især fjerkræ, da det har et lavt fedtindhold, men også lammekød, svinekød og oksekød kan anbefales i forbindelse med madindtag. Husk, at kroppen har brug for proteiner til forbrændingsprocessen.

  Madliste til din low carb kur

  Diætister og eksperter har opstillet følgende liste, der overordnet repræsenterer low carb kurens anbefalede mad. Det er altså en kostplan, der indeholder følgende fødevarer, som du skal integrere og følge i den daglige kost:

  Grøntsager – i alle former og farver
  Kød – lam, svin, kylling, okse – altid fritgående og økologisk
  Fisk – laks, torsk, helle, tun og alle andre fiskearter er ideelle madkomponenter i diæten
  Æg – fantastisk kilde til omega 3
  Frugt – men ikke i for store mængder
  Nødder og kerner – mandler, valnødder, græskarkerner, etc.
  Mælkeprodukter – skyr, ægte smør (ikke blandingsprodukter), feta, yoghurt
  Fedt og olier: Kokosolie, olivenolie og fiskeleverolie, etc.

  Husk fedtet

  Er du også blevet lidt skræmt af punktet i madlisten, hvor der står ægte smør? Mange af os er højst sandsynligt blevet fedtforskrækkede, eftersom et negativt billede er bygget op omkring smør. Men fedt er en vigtig del af en low carb kur. Det er nemlig afgørende at indtage sunde fedtsyrer, der blandt andet findes i mælkeprodukter, nødder, avocado og kød, når der skrues ned for kulhydraterne. Filosofien bag diæten går nemlig også på det faktum, at fedt ikke som udgangspunkt feder, men at sukker derimod er det virkelige og reelle fedmeproblem.

  Kroppens celler har brug for fedtsyrer til forbrænding og opbyggelse af muskler. Så vær ikke bange for fedtet, men fokuser først og fremmest på at få det sunde af slagsen (fra nødder og avocado etc)

  Low carb succeshistorier

  Som tidligere omtalt, er low carb kuren uden tvivl stjernernes absolutte favorit. Kendetegnet ved diæten er, at man ved vedholdenhed taber sig og ikke mindst får en flad mave.

  Det er den perfekte diæt i forbindelse med, at man også træner regelmæssigt, hvilket også indbefatter styrketræning og lignende. På grund af det høje protein- og fedtindhold i diæten, opbygges muskler nemlig hurtigere og erstatter fedtdepoterne rundt omkring på kroppen. For at kunne forbrænde fedt, er det nødvendigt at opbygge muskelmasse til en sådan forbrændingsproces, hvilket altså kun er muligt ved protein- og fedtindtagelse i kosten.

  Mange succeshistorier findes rundt omkring på nettet, og det er først og fremmest diætens slankende og formende evne, der har fået enormt meget hype – og af en god grund. Få den krop, du altid har ønsket dig, og kombiner en low carb kurmed regelmæssig motion.

  Produkter til din low carb kur

  Tanken om, at skulle undgå pasta og stivelsesrige produkter fuldstændigt, er ikke just positiv hos de fleste. Men heldigvis er der masse af glutenfrie, low carb alternativer på markedet. Her tilbyder vi følgende varer, der passer perfekt ind i en lowcarb diæt – en slags musthaves, når du påbegynder din lowcarb rejse! Anker
  Soya bønne pasta - klik her
  Brød blanding - klik her
  Fettuccine - klik her
  Spaghetti - klik her

  eller lad dig inspirere til lowcarb desserter forfatter Tatjana Albinus – klik her

  Posted in Kur By

  Mikkel Cort